Välkommen till min hemsida

Marianne Gutler 

Talpedagog, författare, föreläsare


Här hittar du böcker och e-böcker för vuxna om tal, röst och språkutveckling
och också föreläsningar i ämnet.

Här finns även sagoböcker för barn som böcker,
e-böcker och ljudböcker m.m. och föreläsningar om barns språkutveckling

Hej och kul att du tittade in!

Under mina 35 år som talpadagog har mitt arbete varit fokuserat på Muntlig framställning och inte minst vårt uttal och vårt språk. Jag kom att språkförståelse-testa ca 10.000 barn under mina verksamma år som talpedagog. Vilket gav mig mycket information om hur vi identifierar och tolkar våra språkliga budskap.
Jag har också studerat rösten och dess känslouttryck vid Universitetet i Lund och genomgått doktorandutbildning vid Universitetet i Linköping. 

Som författare debuterade jag med en pribelönt bok 1985, Fakta om Datorer för barn och något år senare kom Mammel, Mummel... en cd med munlekar och ramsor till musik ut på marknaden. Den lever fortfarande, men under namnet Mumlans mungympa till musik, ett komplement till boken Mumlans Munalfabet.
Det kom att bli en rad böcker under åren.TKT-metoden, Talkommunikations-träningsmetoden tillkom vid början av tvåtusentalet. Jag har skrivit manus till TV-program för barn, skrivit och läst in barnböcker och gjort både träningsprogram i uttal för både barn och vuxna. En del böcker för vuxna i ämnet fonetik och muntlig framställning bla. har också blivit till. Under fliken MINA BÖCKER hittar du nu för marknaden aktuella produktioner. Barnboksdelen fylls på mer och mer, då jag nu skriver och gör e-böcker och ljudböcker för barn.
Föreläsare kom jag också att vara under alla år och har mött många yrkesgrupper genom mina turnéer ute i landet, från Luleå och ner till Malmö. Jag har föreläst för lärare i olika stadier, för blivande präster i uppläsningsteknik, för telefonister, för politiker, för föräldrar, ja listan kan göras lång. Under fliken Mina föreläsningar finns information om aktuella föreläsningar, som också kan specialarrangeras till den yrkesgrupp, som så önskar. Mest har det dock varit för olika lärarkategorier och i en del föräldraträffar, då dessa också spelar en stor roll i barnens språkliga utveckling.Under fliken FÖRELÄSNINGAR hittar du mer information.

Välkommen att läsa och få tips om vårt tal och språk i e-böcker för stora och små. Där finns det också  böcker och ljudböcker för barn i syfte att hjälpa till med deras språkutveckling !
Marianne