Här hittar du alla aktuella 38 e-böcker för både barn och vuxna. Du kan köpa dom hos e-bokhandlare eller låna dom på biblioteken. Här finner du också 31 ljudböcker för barn och även ljudmaterial att lyssna och öva till. En del böcker finns även i fysisk form att köpa i bokhandeln för både barn och vuxna.

HÄR ÄR BÖCKER FÖR VUXNA OCH SOM KAN VARA TILL HJÄLP BÅDE I DEN PERSONLIGA UTVECKLINGEN, MEN OCKSÅ SOM HANDLEDNING I FÖRSKOLA OCH SKOLA


ATT LÄSA HÖGT. En liten bok om och i uppläsningsteknik

I boken ATT LÄSA HÖGT finner man information om såväl nödvändigheten att läsa högt i syfte att bevara vårt språk och dess kulturella uttryck, som argument varför. Den innehåller fakta om högläsningens effekter och många tips om uppläsningsteknik och hur man tränar in densamma.
E-bok Svenska ​ISBN9789187937200

Den finns hos Bokon m.fl.Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.

TKT-metoden 1. Talkommunikationsträningsmetoden. Teori och Praktik

TKT-metoden 1, Talkommunikationsträningsmetoden del 1, beskriver hur metoden använts och utvärderats i försöksgrupper, som jämförts med kontrollgrupper. Här redogörs också hur metoden utfallit i en observationsstudie. Metoden har utprövats på förskolan och i sexårsgrupper och kom att totalt omfatta ca 700 barn i försöksgrupper och kontrollgrupper.
E-bok Svenska ISBN9789187937287
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.

TKT-metoden 2. Talkommunikationsträningsmetoden. I praktiken på förskolan och i skolan
TKT-metoden 2,Talkommunikationsträningsmetoden del 2. I praktiken på förskolan och i skolan är en handledning i användandet av metoden i det vardagliga arbetet. Den ger också tips och råd om hur man kan göra när barnet har olika problem i sin talkommunikation och många råd om hur man kan arbeta på olika sätt med kommunikationsutvecklingen i och med vårt språk.
E-bok Svenska ISBN9789187937194 

Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.FONETIKEN I PRAKTIKEN

Fonetiken i praktiken är en liten bok om våra ljud i tal och språk och hur vi använder dessa i olika talsituationer. Den ger tips och råd om artikulationen och hur man kan bli bättre och säkrare i användningen av alla ljuden i uttalet.
E-bok Svenska ISBN9789187937002 
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.TALARSKOLA för små och stora talare

Talarskola för små och stora talare är en bok full av tips och råd om hur man kan utveckla utveckla och förbättra den muntliga framställningen i både små och stora sammanhang. Den ger också information om hur man kan hjälpa sig själv och barn, när det ställs krav på att man skall framföra ett föredrag eller en redogörelse i verkligheten framför en publik, stor som liten.
E-bok Svenska ISBN9789187937019
Den finns också hos Bokon m.fl.


KONSTEN att använda en vacker RÖST

Konsten att använda en vacker röst är en bok med tips och övningar för att hålla rösten i trim och träna bort ovanor, men också skaffa mera goda vanor. Där finns tips och råd om hur man hanterar rösten, när den är hes och skrovlig. Den är nyttig för alla och envar som måste leva på att rösten fungerar.
E-bok Svenska ISBN9789187937026
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.Vad säger Forskningen om tal, språk och språkförståelse

Vad säger forskningen om tal, språk och språkförståelse är en liten sammanfattning från en del forskning om tal och språk och också ur aspekten förståelse av språksignaler. Kan vara väl till hands för den som vill studera ämnet och vill ha några infallsvinklar i detta stora tvärvetenskapliga ämnesområde.
E-bok Svenska ISBN9789187937033

Den finns också hos Bokon m.fl.

HÄR HITTAR DU BARNBÖCKER ATT LÄSA HÖGT FÖR BARNEN!
Ni kan kanske läsa eller lyssna tillsammans med barnen till de  tre sagoserierna med Marylinn där man kan följa hennes äventyr i att försöka hitta nycklarna till Paradisets port och där hon får möta massor med olika djur som lever på vår planet. Tips om ljudböckerna hittar du under rubriken Ljudböcker där alla böcerna finns listade. Marylinns äventyr finns även som enskilda sagor.

Marylinn och sagorna om de hemliga nycklarna
Det är kväll. Marylinn försöker sova, när hennes hemlige, låtsasvän önskepojken dyker upp. Han frågar om hon vill följa med till landet där man får allt man önskar. Hon är ju fortfarande lite arg och ledsen att hon inte får som hon vill. Hon vill gärna följa med och Marylinn och önskepojken hamnar framför Paradisets port Där får dom veta att dom måste hitta sju nycklar för att kunna låsa upp porten. Vi får följa Marylinn och önskepojken genom de sju sagorna, där en efter en avslöjar sina nycklars hemligheter. Innehåller 7 stycken sagor. Var och en av sagorna finns även som enskilda e-böcker och ljud-böcker.
E-bok Svenska ISBN 978-91-87937-71-2  NYHET!
Den finns hos Bokon, Adlibris mfl. Den finns också att ta del av hos Nextory, Storytel bl.a.


Marylinn och den stora sagoporten
Marylinn och hennes hemlige vän, önskepojken, hamnar igen framför Paradisets port. Med hjälp av dom hemliga nycklarna försöker dom öppna porten. Men dom måste lära sig hur man använder nycklarna innan den går att öppna. I sju sagor får dom lära sig hur dom används. Innehåller 7 stycken sagor. Var och en av dom finns enskilda som ljud-och e-böcker.
E-bok Svenska ISBN 978-91-87937-73-6 NYHET! 
Den finns hos Bokon, Adlibris mfl. Den finns också att ta del av hos Nextory, Storytel bl.a.


Marylinn och de sju sagofeerna
Marylinn och hennes osynlige låtsasvän, önskepojken hamnar igen vid Paradisets Port. Där får de träffa sju feer, som en efter en berättar sin saga. I de sju spännande och roliga sagorna får vi följa med Marylinn och önskepojken in innanför porten och där dom får veta hur det kan vara därinne.Innehåller 7 stycken sagor. Var och en av sagorna finns även som enskilda e-böcker och ljud-böcker.
E-bok Svenska ISBN 978-91-87937-75-0 NYHET! 
Den finns hos Bokon, Adlibris mfl. Den finns också att ta del av hos Nextory, Storytel bl.a.

Sagan om livet bakom den öppna porten
1. Den olyckliga svanungen

Marylinn och hennes hemlige vän, önskepojken, tar sig tillbaka till paradisets öppna port. De vandrar in genom porten och hamnar vid en å, där de finner en liten svanunge. Han gråter och är så ledsen för att han kommit bort från sin familj. Marylinn och hennes vän beslutar sig för att hjälpa den lilla svanungen att hitta sin familj igen. Det blir en spännande och händelserik vandring genom det vackra landskapet innan för porten till paradiset.
E-bok Svenska ISBN9789187937576   
Den finns hos Bokon mfl. Den finns också att ta del av hos Nextory, Storytel bl.a.

Sagan om livet bakom den öppna porten
2. Den vilsna ökenråttan

IPrecis när Marylinn är på väg att somna, dyker hennes önskepojke upp. Han tar henne med till paradisets port, som ligger helt öppen framför de båda. Där träffar de på en liten vilsen ökenråtta och får rida genom en öken på en stor kamel, som tar dom med på en spännande och farofylld färd. De träffar på både den ena och den andra hemskheten efter varandra, innan Marylinn hinner somna in i sin sköna säng.
E-bok Svenska ISBN9789187937583  
Den finns hos Bokon mfl. Den finns också att ta del av hos Nextory, Storytel bl.a.

Sagan om livet bakom den öppna porten
3. Lejonet och den försvunna kronan  

Bakom den öppna porten till paradiset får Marylinn och hennes hemlige vän syn på ett underbart vackert slott. Det tar sig dit och träffar på ett stort lejon, som berättar att det har skett en stor olycka inne i slottet. Kungens krona har blivit stulen och lejonet har bestämt sig för att ta fast tjuven. Marylinn och hennes vän följer med in i slottet och får se hur de inbjudna djuren, som kommit för att fira kungens födelsedag, blir förhörda av lejonet. Vem som tagit kronan eller vad som hänt blir kanske inte precis som lejonet hade tänkt.
E-bok Svenska ISBN9789187937590
Den finns hos Bokon mfl. Den finns också att ta del av hos Nextory, Storytel bl.a.

Sagan om livet bakom den öppna porten
4. Den nyfikna orangutangen

Önskepojken tar Marylinn med sig in i en stor djungel bakom den öppna porten till paradiset. Där träffar de på en vild och galen orangutang, som tar de båda barnen med sig på en vådlig vandring genom den täta djungeln. De möter både farliga och vildsinta djur. Som tur är klarar de sig oskadda genom sitt äventyr innan Marylinn tryggt kan sluta sina ögon och lugnt somna i sin säng.
E-bok Svenska ISBN9789187837606  
Den finns hos Bokon mfl. Den finns också att ta del av hos Nextory, Storytel bl.a.

Sagan om livet bakom den öppna porten
5. Den skrytsamma giraffen

En vacker savann ligger framför Marylinns fötter, när hon och hennes hemlige vän, önskepojken vandrar in genom den öppna porten till paradiset. Där träffar de på en giraff, som med sitt märkliga sätt att tala, berättar och vägleder dom genom savannens farofyllda natur. Vilda och hotfulla möten väntar där ute på slätten. Som tur är, så är önskepojken med och skyddar sin vän Marylinn, så att hon lugnt kan komma hem igen till sin sköna varma säng.
E-bok Svenska ISBN9789187937613
Den finns hos Bokon mfl. Den finns också att ta del av hos Nextory, Storytel bl.a.

.Sagan om livet bakom den öppna porten
6. Krokodilen Pilen från Nilen

En liten krokodil blir Marylinns och önskepojkens, hennes hemlige vän, följeslagare när dom hamnar vid de stora pyramiderna och öknen innanför paradisets port. Marylinn och hennes vän har bestämt sig för att hjälpa den lilla krokodilen, som blivit bortrövad från sin mamma, att komma hem till sitt land, där krokodilerna bor. De möter på många faror och hemskheter på vägen. Men Marylinn kommer, som tur är, tryggt hem till sin säng igen.
E-bok Svenska ISBN9789187937620  
Den finns hos Bokon mfl. Den finns också att ta del av hos Nextory, Storytel bl.a.

Sagan om livet bakom den öppna porten
7. Örnen som ville flyga till himlen

Så står dom där igen, Marylinn och önskepojken, framför paradisets öppna port. Den vita fen, som bor där innanför, kommer och berättar sagan om örnen som ville flyga till himlen. Marylinn får höra hur örnen skall göra för att komma dit och hur alla djuren, som ger örnen tips om hur det kan vara att vara där. Marylinn hinner precis höra hur det gick för örnen innan hon stilla och tryggt somnar in i sin varma sköna säng.
E-bok Svenska ISBN9789187937637 
Den finns hos Bokon mfl. Den finns också att ta del av hos Nextory, Storytel bl.a.

Sagan om den öppna porten och de sju feerna
1. Det mörkrädda lilla murmeldjuret

I den första boken i serien får vi träffa Marylinn och önslepojken igen. Med alla nycklarna till paradisets port ger dom sig iväg och får lära sig hur man använder den första nycklen, den röda. De träffar den röda fen, som berättar för dom berättelsen om Det mörkrädda lilla murmeldjuret, som avslöjar den röda nycklens hemlighet.
E-bok Svenska ISBN9789187937385
Den finns hos Bokon mfl. Den finns också att ta del av hos Nextory, Storytel bl.a.


Sagan om den öppna porten och de sju feerna
2. Den bråkiga lilla grisen

Här får vi följa med Marylinn och hennes önskepojke till porten och träffa den orangea fen, som berättar om Den bråkiga lilla grisen. Den berättelsen avslöjar denna nyckels hemlighet, som hjälper dom båda hur de skall vara för att kunna öppna porten till paradiset.
E-bok Svenska ISBN9789187937392
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.

Sagan om den öppna porten och de sju feerna
3. Hunden som inte visste att han var en hund  

Här får vi följa med Marylinn och hennes önskepojke till porten och träffar fen, som berättar om historen om Hunden som inte visste att han var en hund. Den berättelsen avslöjar den gula nyckelns hemlighet.
E-bok Svenska ISBN9789187937408
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.

Sagan om den öppna porten och de sju feerna
4. Den sorgsna lemuren

I den här berättelsen om Den sorgsna lemuren träffar barnen på den gröna fen, som berättar den gröna nyckelns hemlighet. 
E-bok Svenska ISBN9789187937415
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.

Sagan om den öppna porten och de sju feerna
5. Den envisa pingvinen

Marylinn och önskepojken får höra berättelsen om Den envisa pingvinen och få reda på hur de skall göra för att kunna använda den blåa nyckeln. Nyckeln som de hittat med hjälp av den blåa fen i Sagoserien Sagan om Paradisets port och berättelsen om Delfinen som inte kunde hålla takten och sjunga.
E-bok Svenska ISBN9789187937422
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.

Sagan om den öppna porten och de sju feerna
6. Den hoppfulla kängurun

Äntligen har de nästan fått veta alla de sju nycklarnas hemligheter. Här träffar Marylinn och önskepojken på den vackra lila fen. Hon berättar för barnen om Den hoppfulla kängurun, som avslöjar hemligheten med den näst sista nyckeln, den lila.
E-bok Svenska ISBN9789187937439
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.

Sagan om den öppna porten och de sju feerna
7. Fjärilen och den vita duvan

Äntligen står dom där framför porten och har nästan fått reda på alla de sju nycklarnas hemligheter. Men först träffar de den vackra vita fen, som berättar om den vita och sista nyckelns stora hemlighet, när hon berättar sagan om Fjärilen och den vita duvan.
E-bok Svenska ISBN9789187937446
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.

SAGAN OM PARADISETS PORT OCH DE SJU NYCKLARNAS HEMLIGHETER

1.    HAREN SOM INTE VISSTE VARKEN UT ELLER IN


Marylinn och hennes vän önskepojken får höra sagan om haren som inte kunde välja, för han var rädd att göra fel och hur de hittade en av nycklarnas hemligheter, den om lagen och orsak och verkan.

E-bok Svenska ISBN9789187937248
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.

SAGAN OM PARADISETS PORT OCH DE SJU NYCKLARNAS HEMLIGHETER

2.  DELFINEN SOM INTE KUNDE HÅLLA TAKTEN OCH SJUNGA


I andra delen av Sagan om Paradisets Port träffar Marylinn och önskepojken på en galen haj och räddas av en glad delfin som i sin berättelse om hur han hittade sin sång och sin rytm och hur lagen om rytm i vår tillvaro avslöjas. Den andra av nycklarna de letar efter.

E-bok Svenska ISBN9789187937255

Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.

SAGAN OM PARADISETS PORT OCH DE SJU NYCKLARNAS HEMLIGHETER

 3. GRODAN SOM VILLE VARA LAGOM

Marylinn får tillsammans med sin vän höra sagan om den lilla grodan, som inte kunde välja för han var rädd att han inte dög. Men han får med berättelsens hjälp veta att allt är relativt här i världen. Den tredje nyckelns hemlighet
 

E-bok Svenska ISBN9789187937262
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.

SAGAN OM PARADISETS PORT OCH DE SJU NYCKLARNAS HEMLIGHETER

4.  DEN FÖRTROLLADE SPEGELN
 

I sagna om den förtrollade spegeln den gula fen som räddar dom efter en hiskelig jakt från en varulv och hur de får veta hemligheten med den gula nyckeln. Hemligheten om lagen om attraktion.

E-bok Svenska ISBN9789187937271
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.

SAGAN OM PARADISETS PORT OCH DE SJU NYCKLARNAS HEMLIGHETER

5.  TRÄDET SOM VILLE LEVA I EVIGHETER
 

Marylinn och önskepojken ger sig ut för att söka upp den femte nyckeln till Paradisets Port.
I sagan om Trädet som ville leva i evighet. Efter en farofyll färd på en älg hamnar de hos en gammal tusenårig ek, som berättar sin saga för dem.


E-bok Svenska ISBN9789187937286
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.

SAGAN OM PARADISETS PORT OCH DE SJU NYCKLARNAS HEMLIGHETER

6.  DEN LILLA ÄLVAN I GLASKUPAN
 

Den sjätte delen av Sagan om Paradisets Port avslöjar hemligheten i berättelsen om Den lilla älvan i glaskupan. Marylinn och önskepojken träffar det snälla trollet och får höra historien om den lilla älvan och hemligheten med nyckeln , den om lagen om motsats.
 

E-bok Svenska ISBN9789187937293
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.

SAGAN OM PARADISETS PORT OCH DE SJU NYCKLARNAS HEMLIGHETER

7.   DEN ENSAMMA SOLSTRÅLEN OCH DE SJU FEERNA
 

I den sjunde och sista delen av Sagan om Paradisets Port, hamnar Marylinn och önskepojken, efter vissa strapatser på Himmelsberget, där den vita ugglan berättar sagan om Den ensamma solstrålen och de sju feerna. Sagan avslöjar den sjunde nyckelns hemlighet. 

E-bok Svenska ISBN 9789187937309
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.


MUMLANS MUN-ALFABET

MUMLANS MUN-ALFABET är barnens egen fonetikbok. Med små verser berättar Mumlan hur man gör ljuden med munnen för att låta som bokstäverna gör när man läser dom. Här kan också barnen leka med de olika bokstavsljuden i tramsor och ramsor.
Inbunden Svenska ISBN9789188744241
E-bok Svenska ISBN 9789187937040
  
Den finns också hos Bokon m.fl. Kan även köpas hos Adlibris.com


MUMLANS ABC-MÅLARBOK

Här i Mumlans ABC-målarbok kan man läsa och en enkel text till Mumlans bokstavsbilder och öka sitt ordförråd. Lite språk i text och bild, som ger möjlighet att öva finmotorik, när man målar de detaljrika bilderna.
E-bok Svenska9789187937156
Den finns också hos Bokon m.fl.


KURT, DEN LILLE IGELKOTTEN

Igelkotten Kurt vaknar efter sin långa vintersömn och upptäcker våren. Vi får sedan följa den lille Igelkottens äventyr genom sommaren och höstens skiftande natur ända tills det är dags att krypa in i vinteridet igen.
Inbunden Svenska ISBN9789188744289  
E-bok Svenska ISBN9789187937057
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.


HÄR KOMMER DUDDEN

Dudden är fem år och en aning busig, fast han inte vill det. Han hamnar titt och tätt i olika situationer som gör hans mamma, pappa och fröknar en aning nervösa och förvirrade. Vi får följa hans framfart på förskolan, med familjen och ockå i sexårsgruppen.
Inbunden Svenska ISBN9789188744272  
E-bok Svenska ISBN9789187937064  
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.

EN FARFAR MED STORA VITA VINGAR

Linemirosa älskar sin farfar. Han bor i Hallondalen med farmor och hunden Donalita. En farfar med stora vita vingar berättar om hur Linemirosa och hennes älskade farfar upplever en tid tillsammans i olika situationer. Hon tycker att han är snäll som en ängel, både på låtsas och i verkligheten tills en dag.....
Inbunden Svenska ISBN9789188744265 
E-bok Svenska ISBN9789187937071 
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.

MIRAMIE OCH DEN STORA TYSTNADEN

Miramie kan inte sova. Skuggorna från månskenet gör spöklika mönster på väggen. Miramie är rädd. Hennes skyddsängel dyker upp och frågar om hon vill följa med till Viljans land, landet där man får allt man vill. Vi får följa Miramie och ängeln genom troll-och monsterskogar och möta varulvar och andra hemskheter på vägen till Viljans land, där alla önskningar bor.
Inbunden Svenska ISBN9789188744296  
E-bok Svenska ISBN9789187937088
 
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.

AHA! sa kung VAVADENUDÅ        

Var kommer alla orden ifrån! Det blir frågan som figurerna Pratman och Talsson tillsammans med gubbeh Enochenhalv letar reda på, när dom ger sig ut på sjön Lyssna. De tre äventyrarna, tillsammans med hunden Elsie, finner svaret bit för bit till ordens medelpunkt och hur dom sedan kan bli till sagor och berättelser av alla de slag.
E-bok Svenska ISBN9789187937231
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.

HÄR HITTAR DU LJUDBÖCKER OCH LJUDLEKAR
I bl.a. mp3-FORMAT hos bokhandlare m.f. för barn och vuxna!


Marylinn och sagorna om de hemliga nycklarna LJUDBOK
Det är kväll. Marylinn försöker sova, när hennes hemlige, låtsasvän önskepojken dyker upp. Han frågar om hon vill följa med till landet där man får allt man önskar. Hon är ju fortfarande lite arg och ledsen att hon inte får som hon vill. Hon vill gärna följa med och Marylinn och önskepojken hamnar framför Paradisets port Där får dom veta att dom måste hitta sju nycklar för att kunna låsa upp porten. Vi får följa Marylinn och önskepojken genom de sju sagorna, där en efter en avslöjar sina nycklars hemligheter. Innehåller 7 stycken sagor. Var och en av sagorna finns även som enskilda e-böcker och ljud-böcker.
MP3 Svenska ISBN9789187937729 NYHET! 
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.


Marylinn och den stora sagoporten LJUDBOK
Marylinn och hennes hemlige vän, önskepojken hamnar igen framför paradisets Port. Med hjälp av sina upphittade nycklar försöker dom nu öppna Porten Men hur dom skall göra för att få upp porten får dom veta i de sju sagorna som dom får höra. I den ena sagan efter den andra får dom veta hur dom skall bära sig åt så att porten skall öppna sig.Innehåller 7 stycken sagor. Var och en av sagorna finns även som enskilda e-böcker och ljud-böcker.
MP3 Svenska ISBN9789187743 NYHET! 
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.


Marylinn och de sju sagofeerna LJUDBOK
Marylinn och hennes osynlige låtsasvän, önskepojken hamnar igen vid Paradisets Port. Där får de träffa sju feer, som en efter en berättar sin saga. I de sju spännande och roliga sagorna får vi följa med Marylinn och önskepojken in innanför porten och där dom får veta hur det kan vara därinne.Innehåller 7 stycken sagor. Var och en av sagorna finns även som enskilda e-böcker och ljud-böcker.
MP3 Svenska ISBN9789187767 NYHET! 
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.

Sagan om livet bakom den öppna porten
1. Den olyckliga svanungen  LJUDBOK

Marylinn och hennes hemlige vän, önskepojken, tar sig tillbaka till paradisets öppna port. De vandrar in genom porten och hamnar vid en å, där de finner en liten svanunge. Han gråter och är så ledsen för att han kommit bort från sin familj. Marylinn och hennes vän beslutar sig för att hjälpa den lilla svanungen att hitta sin familj igen. Det blir en spännande och händelserik vandring genom det vackra landskapet innan för porten till paradiset.
MP3 Svenska ISBN9789187937644
Den finns Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 

 

Sagan om livet bakom den öppna porten
2. Den vilsna ökenråttan  LJUDBOK

Precis när Marylinn är på väg att somna, dyker hennes önskepojke upp. Han tar henne med till paradisets port, som ligger helt öppen framför de båda. Där träffar de på en liten vilsen ökenråtta och får rida genom en öken på en stor kamel, som tar dom med på en spännande och farofylld färd. De träffar på både den ena och den andra hemskheten efter varandra, innan Marylinn hinner somna in i sin sköna säng.
MP3 Svenska ISBN9789187937651
Den finns Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 

 

Sagan om livet bakom den öppna porten
3. Lejonet och den försvunna kronan  LJUDBOK

Bakom den öppna porten till paradiset får Marylinn och hennes hemlige vän syn på ett underbart vackert slott. Det tar sig dit och träffar på ett stort lejon, som berättar att det har skett en stor olycka inne i slottet. Kungens krona har blivit stulen och lejonet har bestämt sig för att ta fast tjuven. Marylinn och hennes vän följer med in i slottet och får se hur de inbjudna djuren, som kommit för att fira kungens födelsedag, blir förhörda av lejonet. Vem som tagit kronan eller vad som hänt blir kanske inte precis som lejonet hade tänkt.
MP3 Svenska ISBN9789187937668  
Den finns Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 

Sagan om livet bakom den öppna porten
4. Den nyfikna orangutangen  LJUDBOK

Önskepojken tar Marylinn med sig in i en stor djungel bakom den öppna porten till paradiset. Där träffar de på en vild och galen orangutang, som tar de båda barnen med sig på en vådlig vandring genom den täta djungeln. De möter både farliga och vildsinta djur. Som tur är klarar de sig oskadda genom sitt äventyr innan Marylinn tryggt kan sluta sina ögon och lugnt somna i sin säng.
MP3 Svenska ISBN9789187937675 
Den finns Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 

 

Sagan om livet bakom den öppna porten
5. Den skrytsamma giraffen  LJUDBOK

En vacker savann ligger framför Marylinns fötter, när hon och hennes hemlige vän, önskepojken vandrar in genom den öppna porten till paradiset. Där träffar de på en giraff, som med sitt märkliga sätt att tala, berättar och vägleder dom genom savannens farofyllda natur. Vilda och hotfulla möten väntar där ute på slätten. Som tur är, så är önskepojken med och skyddar sin vän Marylinn, så att hon lugnt kan komma hem igen till sin sköna varma säng.
MP3 Svenska ISBN9789187937682 
Den finns Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 

Sagan om livet bakom den öppna porten
6. Krokodilen Pilen från Nilen  LJUDBOK

En liten krokodil blir Marylinns och önskepojkens, hennes hemlige vän, följeslagare när dom hamnar vid de stora pyramiderna och öknen innanför paradisets port. Marylinn och hennes vän har bestämt sig för att hjälpa den lilla krokodilen, som blivit bortrövad från sin mamma, att komma hem till sitt land, där krokodilerna bor. De möter på många faror och hemskheter på vägen. Men Marylinn kommer, som tur är, tryggt hem till sin säng igen.
MP3 Svenska ISBN9789187937699 
Den finns Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 

Sagan om livet bakom den öppna porten
7. Örnen som ville flyga till himlen  LJUDBOK

Så står dom där igen, Marylinn och önskepojken, framför paradisets öppna port. Den vita fen, som bor där innanför, kommer och berättar sagan om örnen som ville flyga till himlen. Marylinn får höra hur örnen skall göra för att komma dit och hur alla djuren, som ger örnen tips om hur det kan vara att vara där. Marylinn hinner precis höra hur det gick för örnen innan hon stilla och tryggt somnar in i sin varma sköna säng.
MP3 Svenska ISBN9789187937705 
Den finns Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 

Sagan om den öppna porten och de sju feerna
1. Det mörkrädda lilla murmeldjuret, LJUDBOK

I den första boken i serien får vi träffa Marylinn och önskepojken igen. Med alla nycklarna till Paradisets port ger dom sig iväg och får lära sig hur man använder den första nyckeln, den röda. De träffar den röda fen, som berättar för dom berättelsen om Det lilla mörkrädda murmeldjuret som avslöjar den röda nyckelns hemlighet.
MP3 Svenska ISBN9789187937453 
Den finns Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 

Sagan om den öppna porten och de sju feerna
2. Den bråkiga lilla grisen, LJUDBOK

Här får lyssna till Marylinn och hennes önskepojke vid till porten och träffa den orangea fen, som berättar om Den bråkiga lilla grisen. Den berättelsen avslöjar denna nyckels hemlighet, som hjälper dom båda hur de skall vara för att kunna öppna porten till paradiset.
MP3Svenska ISBN9789187937460 
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 

Sagan om den öppna porten och de sju feerna
3. Hunden som inte visste att han var en hund, LJUDBOK

Här får vi följa med Marylinn och hennes önskepojken till porten och träffar fen, som berättar om historen om Hunden som inte visste att han var en hund. Den berättelsen avslöjar den gula nyckelns hemlighet om hur man skall göra när man använder den.
MP3Svenska ISBN9789187937477 
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 

Sagan om den öppna porten och de sju feerna
4. Den sorgsna lemuren, LJUDBOK

I den här ljudboken kan vi lyssna till berättelsen om Den sorgsna lemuren, när barnen träffar på den gröna fen, som berättar om hur de skall göra för att nyckeln skall fungera.
MP3 Svenska ISBN9789187937484
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna
 

Sagan om den öppna porten och de sju feerna
5. Den envisa pingvinen, LJUDBOK

Lyssna till hur Marylinn och önskepojken får höra berättelsen om Den envisa pingvinen och få reda på hur de skall vara för att kunna använda den blåa nyckeln. Nyckeln som de hittat med hjälp av den blåa fen i Sagoserien Sagan om Paradisets port och berättelsen om Delfinen som inte kunde hålla takten och sjunga.
MP3 Svenska ISBN9789187937491 
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 

Sagan om den öppna porten och de sju feerna
6. Den hoppfulla kängurun, LJUDBOK

Äntligen har de nästan fått veta alla de sju nycklarnas hemligheter. I den här ljudboken träffar Marylinn och önskepojken på den vackra lila fen. Hon berättar för barnen om Den hoppfulla kängurun, som avslöjar hemligheten med den näst sista nyckeln, den lila.
MP3 Svenska ISBN9789187937507 
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 

Sagan om den öppna porten och de sju feerna
7. Fjärilen och den vita duvan, LJUDBOK

 I den här ljudboken står dom äntligen där framför porten och har nästan fått reda på alla de sju nycklarnas hemligheter. Men först träffar de den vackra vita fen, som avslöjar den vita och sista nyckelns stora hemlighet, när hon berättar sagan om Fjärilen och den vita duvan.
MP3 Svenska ISBN9789187937514 
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 

SAGAN OM PARADISETS PORT OCH DE SJU NYCKLARNAS HEMLIGHETER

1.    HAREN SOM INTE VISSTE VARKEN UT ELLER IN    Ljudbok

I denna första del av Sagan om Paradisets Port och de sju nycklarnas hemligheter kan vi lyssna och för första gången få höra när  Marylinn och önskepojken träffas. Han dyker upp när Marylinn ligger i sin säng och är förtvivlad för att hon inte får som hon vill. Önskepojken tar henne med på ett äventyr, där dom letar efter den första nyckeln till porten och får veta hemligheten med den, när dom träffar Haren som inte visste varken ut eller in.
MP3 Svenska ISBN9789187937316   
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.

Provlyssna 

SAGAN OM PARADISETS PORT OCH DE SJU NYCKLARNAS HEMLIGHETER

2.  DELFINEN SOM INTE KUNDE HÅLLA TAKTEN OCH SJUNGA  Ljudbok

I andra delen av Sagan om Paradisets Port får vi höra när Marylinn och önskepojken träffar på en galen haj och räddas av en glad delfin som i sin berättelse Delfinen, som inte kunde hålla takten och sjunga och hur den avslöjar den andra nyckelns hemlighet. 
MP3 Svenska ISBN9789187937323  
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 

SAGAN OM PARADISETS PORT OCH DE SJU NYCKLARNAS HEMLIGHETER

 3. GRODAN SOM VILLE VARA LAGOM  Ljudbok

Här kan man lyssna till när Marylinn och önskepojken ger sig ut för att söka efter den tredje nyckeln till paradisets port och träffar en hiskelig eldsprutande drake. En fe kommer och hjälper dom båda. Dom träffar Grodan som ville vara lagom och får veta nyckelns hemlighet.
MP3 Svenska ISBN9789187937330  
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 

SAGAN OM PARADISETS PORT OCH DE SJU NYCKLARNAS HEMLIGHETER

4.  DEN FÖRTROLLADE SPEGELN   Ljudbok

I delen om Den förtrollade spegeln kan man höra och lyssna till, när  Marylinn och hennes vän önskepojken träffar på en hemsk varulv, som försöker skrämma dom. En vacker fe kommer svävande och berättar hemligheten med den fjärde nyckeln.
MP3 Svenska ISBN9789187937347 
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 

SAGAN OM PARADISETS PORT OCH DE SJU NYCKLARNAS HEMLIGHETER

5.  TRÄDET SOM VILLE LEVA I EVIGHET  Ljudbok

 Här får vi lyssna till när Marylinn och önskepojken ger sig ut för att söka upp den femte nyckeln till Paradisets Port. I sagan om Trädet som ville leva i evighet får de rida på en älg och hamnar så småningom hos den tusenåriga eken, som berättar den femte nyckelns hemlighet. Där finner de också nyckeln.
MP3 Svenska ISBN9789187937354 
Den finns hos Boko m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 

SAGAN OM PARADISETS PORT OCH DE SJU NYCKLARNAS HEMLIGHETER

                  6.  DEN LILLA ÄLVAN I GLASKUPAN  Ljudbok

Här i den sjätte delen av Sagan om Paradisets Port kan vi lyssna till och höra hur hemligheten i berättelsen om Den lilla älvan i glaskupan avslöjas. Marylinn och önskepojken träffar det snälla trollet och får höra historien om den lilla älvan och hemligheten med nyckeln. Trollet ger dom också en av paradisets nycklar, den sjätte.
MP3 Svenska ISBN9789187937361  
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 

SAGAN OM PARADISETS PORT OCH DE SJU NYCKLARNAS HEMLIGHETER
7.  DEN ENSAMMA SOLSTRÅLEN OCH DE SJU FEERNA  Ljudbok
I den sjunde och sista delen i Sagan om Paradisets Port får vi höra hur Marylinn och önskepojken hamnar, efter vissa strapatser, på Himmelsberget, där den vita ugglan berättar sagan om Den ensamma solstrålen och de sju feerna. I sagan avslöjas den sjunde nyckelns hemlighet och de båda sökarna får den sista nyckeln.
MP3 Svenska ISBN9789187937378  
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 

TKt-lek, Tanke och koncentrationslek med öppna ögon
TKt-lek, tanke och koncentratioslek är ett hjälpmedel att slappna av till och vila i skön musik, och som också ger möjlighet att öva sig själv att skapa bilder i sin egen fantasi. Med regn-bågens alla färger och med den sköna musiken får barnen skapa i sin egen egen inre värld.
Från 4 år.       
Musik:Björn Melander, Uppläsare och manus: Marianne Gutler Lindström
MP3 Svenska ISBN978918793170  
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna

MUMLANS MUNGYMPA till musik
Mumlans Mungympa till musik är ett ljudmaterial att leka med där barnen kan träna sina munnar för att göra de ljud vi använder när vi talar. Till medryckande musik leker vi eko och härmar stavelser och ramsor med första ljudet i ordet och tränar såväl mun som öra. Man kan leka tillsammans eller enskilt. Från 4 år och uppåt.
Musik: Mats Winqvist    Uppläsare och manus: Marianne Gutler Lindström
MP3 Svenska ISBN978918793095 
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 


KURT,DEN LILLE IGELKOTTEN Ljudbok
Igelkotten Kurt vaknar efter sin långa vintersömn och upptäcker våren. Vi får sedan följa den lille igelkottens äventyr genom sommarens och höstens skiftande naturända fram tills det är dags att krypa in i vinteridet igen.
Uppläsare och manus: Marianne Gutler Lindström
MP3 Svenska ISBN9789187937101  

Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna  


HÄR KOMMER DUDDEN Ljudbok
Dudden är fem år och en aning busig, fast han inte vill det.Han hamnar titt och tätt i olika situationer som gör mamma, pappa och fröknar en aning nervösa och förvirrade. Vi får följa hans framfart på förskolan, med familjen och också i sexårsgruppen.
Uppläsare och manus: Marianne Gutler Lindström
MP3 Svenska ISBN9789187937118  

Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 

EN FARFAR MED STORA VITA VINGAR Ljudbok
Linemirosa älskar sin farfar . Han bor i Hallondalen med farmor och hunden Donalita. En farfar med stora vita vingar berättar om hur Linemirosa och hennes älskade farfar upplever en tid tillsammans i olika situationer. Hon tycker att han är snäll som en ängel, både på låtsas och i verkligheten tills en dag....
Uppläsare och manus: Marianne Gutler Lindström
MP3 Svenska ISBN9789187937125  
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 

MIRAMIE OCH DEN STORA TYSTNADEN Ljudbok
Miramie kan inte sova. Skuggorna från månskenet gör hemska spöklika mönster på väggen. Miramie är rädd. Då dyker hennes skyddsängel upp och frågar om hon vill följa med till Viljans land, landet där man får allt man vill. Vi får följa Miramie och ängeln genom troll- och monsterskogar och möta varulvar och andra hemskheter på vägen till Viljans land där alla önskningar bor.
Uppläsare och manus: Marianne Gutler Lindström

MP3 Svenska ISBN9789187937132  
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna 

Work out Your Mouth!
I Work out your mouth kan man träna sitt uttal och artikulation. Där finns övningar i andningsteknik och vokalträning. Användbara färdigheter när man skall använda rösten och talet i sitt dagliga liv och nå många lyssnare med sitt budskap.
Musik: Mats Winqvist Uppläsare och manus: Marianne Gutler Lindström
MP3 Svenska ISBN9789187937101 
Den finns hos Bokon m.fl. Den finns också att ta del av på Nextory, Storytel bl.a.
Provlyssna